Accounting

Energielabel C verplicht vanaf 2023 in kantoren!

Vanaf 2023 moeten kantoren ten minste over het energielabel C beschikken. Voldoet u tegen die tijd niet aan deze eis? Dan mag u uw pand niet meer gebruiken als kantoor. Check of uw kantoor voldoet aan deze eisen!

Er gelden uitzonderingen

Deze nieuwe verplichting geldt niet voor alle kantoren. Zo geldt deze verplichting niet voor kantoren waar minder dan de helft van de gebruiksruimte een kantoorfunctie heeft. Tevens zijn kantoren tot 100m2 vrijgesteld van deze verplichting. Dit geldt ook voor monumenten, tenzij het stads- of dorpsgezichten zijn. Daarnaast vallen kantoren die binnen twee jaar worden gesloopt, onteigend of verbouwd tot een woning niet onder de verplichting.

Check uw energielabel

Weet u niet wat het huidige energielabel van uw kantoor is? U kunt hier het energielabel online checken.

Energiebesparingsverkenner

De overheid heeft een energiebesparingsverkenner ontwikkeld waarmee u globaal kunt onderzoeken welke maatregelen u kunt treffen om uw kantoor energiezuinig te maken. Tevens ziet u wat uw besparing kost en wat de terugverdientijd is. Let wel op: de verkenner is slechts een indicatie. Zo moet u bijvoorbeeld zelf aangeven of bepaalde isolatie nu goed, matig of slecht is.

Geen energielabel?

Is uw kantoor nog niet in het bezit van een energielabel? Vraag deze aan via een energieadviseur door deze een labelrekening te laten maken. Blijkt u niet in energielabel C of daarboven te vallen? Dan raden wij aan de hiervoor noodzakelijke maatregelen op tijd te treffen zodat u in 2023 uw kantoor kunt blijven gebruiken.

Tip! Neem voordat u een offerte bij een energielabel tekent contact met ons op om de subsidiemogelijkheden te laten bekijken!

Meer informatie
Heeft u vragen over het energielabel voor uw kantoor? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag voor u op onderzoek uit.

Bron: SRA
Terug naar vorige pagina