Horeca administratie en boekhouding: wat kunnen we voor jou betekenen?


Tarief berekenen

Op zoek naar een horeca administratie- en boekhoudkantoor? Wanneer je de boekhouding bij Practical uitbesteedt heb je altijd en overal inzicht in je onderneming door actuele gegevens.

Waar je informatie voorheen haalde uit fysieke documentatie, gebeurt dit tegenwoordig online. Met behulp van de nieuwste technologieën is het mogelijk om te sturen op actuele informatie in de horeca administratie.

Op zoek naar een horeca boekhouder?

Een horeca boekhouder helpt je bij het op orde maken en houden van de administratie. Zo weet je niet alleen hoe je ervoor staat maar ook of je bijvoorbeeld nieuwe plannen kunt financieren. Wij adviseren je hier ook graag over. Heb je bijvoorbeeld vragen over het verkrijgen van financieringen of heb je algemeen financieel advies nodig? Daar kan een horeca boekhouder je bij helpen.

Wij zijn niet alleen horeca boekhouder. Wij doen namelijk meer dan alleen boekhouding en horeca administratie. Wij zijn er ook voor juridisch en fiscaal advies. Wij zijn je persoonlijke sparringpartner en zijn altijd bereikbaar en dus ook in het weekend. Als wij kansen zien of als er nieuwe wet- en regelgevingen zijn die mogelijk van invloed kunnen zijn binnen de sector, nemen we daar proactief contact met je over op. Met een horeca boekhouder ben je altijd op de hoogte en kun je alles uit je onderneming halen.

De horeca boekhouding in handen van onze professionals

De horeca boekhouding en het ondersteunen van een horeca ondernemer vraagt om specialistische kennis van de branche. Onze maatwerkoplossingen zorgen ervoor dat jij als horecaondernemer dagelijks niet meer bezig hoeft te zijn met je administratie. Doordat we informatie kunnen koppelen naar één platform heb je dagelijks overzicht over je horeca boekhouding en word de informatie door onze medewerkers op dag basis bijgewerkt.

Met onze horeca boekhouding software hoeft je zelf niet te boeken en wordt alle informatie overzichtelijk gepresenteerd in je horeca boekhouding. Met real time inzicht kun je sturen op feiten en kun je de focus leggen op jouw onderneming. Naast het ontzorgen van de horeca boekhouding, verzorgen wij ook fiscaal advies. Zodra er iets verandert in de wet- en regelgeving van de horeca boekhouding zijn onze specialisten daar als eerste van op de hoogte en jij als ondernemer dus ook. Ook voorzien wij je graag van financieel en ondernemersadvies. Doordat wij ons hier bezighouden met de horeca boekhouding, laten wij samen met jou de onderneming groeien. En kun jij je focussen op andere belangrijke zaken van het ondernemen.

Kassa direct gekoppeld en verwerkt in de horeca administratie

Om inzicht in de cijfers te verkrijgen is het van belang dat kasstaten op detail niveau in de horeca administratie worden verwerkt. Wij koppelen je kassa-systeem aan de financiële administratie zodat de gegevens maar één keer hoeven worden ingevoerd. Wanneer we ook de salarisadministratie verzorgen koppelen we ook de urenregistratie direct aan de planning en verlofregistratie. Inkoopfacturen, bankafschriften en andere boekstukken kunnen ook digitaal worden aangeleverd. Door de horeca administratie uit te besteden houd je meer tijd over om je met de dagelijkse leiding van je horeca onderneming bezig te houden. Door de horeca administratie uit te besteden, bespaar je tijd en kosten en krijg je waardevolle inzichten.

Marges per omzet- en kostengroep realtime inzichtelijk

Wat is de omzet van je dranken of wat is het waste percentage van de keuken? Kostprijscalculaties van de gerechten en koppelingen met de kassa zijn van wezenlijk belang voor een efficiëntie horeca administratie. Door alles op omzet- en inkoopgroep te boeken heb jij realtime overzicht in je kosten en opbrengsten en kun je het team sturen waar nog extra winst is te halen.

Salarisadministratie horeca

Salarisadministratie in de horeca wordt vaak gezien als een complexe bezigheid. In weinig sectoren wordt zoveel flexibel gewerkt als in de horeca. In de horeca zijn dan ook veel parttimers en oproepkrachten werkzaam, die allemaal naar aantal gewerkte uren worden uitbetaald. Het is dan vaak lastig en complex om dit zelf allemaal bij te houden, daarom verzorgen wij ook de salarisadministratie horeca. We adviseren graag over werkkostenregeling (WKR) en de beloning van medewerkers.

Ook je horeca administratie uitbesteden aan Practical?

Als kantoor kunnen we een totaaloplossing aanbieden als accountant voor de horeca die niet alleen je horeca administratie kan bijhouden, maar ook kan voorzien van fiscaal en juridisch advies en zorg kan dragen voor de salarisadministratie horeca. Tenslotte maken we ook de jaarrekening voor je op en controleren we deze. Ben je controleplichtig? Dan kun je bij ons ook terecht voor de financial audit en controlling. Zo heb je één aanspreekpunt voor alle financiële zaken.

Meer weten over het uitbesteden van de horeca administratie? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar
+31 (0) 88 011 4000 of door ons contactformulier in te vullen.

Meer weten over horeca administratie?