Nmbrs: Veelgestelde vragen en natuurlijk ook de antwoorden


Meer over salarisadministratie

Als uw onderneming gaat groeien, kunt u voor een dilemma komen te staan om personeel wel of niet in dienst te nemen. Dat roept de nodige vragen op. Het is van belang om tijdig deskundig advies in te winnen. Hierbij geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen. Oftewel regel uw zaken gelijk goed, want anders kan dat achteraf meer geld kosten dan nodig was geweest.

Handleidingen voor Nmbrs gebruikers

Binnen Practical maken we gebruik van Nmbrs, een krachtige tool om er voor te zorgen dat werkgever en werknemers actueel inzicht hebben in hun salarisadministratie. We hebben een uitgebreide handleiding voor Nmbrs gemaakt met antwoorden op al je vragen.

De Nmbrs App

U had al de mogelijkheid om uw werknemers (kosteloos) van een eigen login te voorzien voor de online portal. Met hierin de keuze om de werknemers alleen toegang tot de salarisspecificaties te geven of een meer uitgebreide login die ook geschikt is voor het inzien van documenten, verlofsaldo’s en het uitvoeren van verlofaanvragen. Wat u wellicht nog niet wist is dat er ook een Nmbrs app voor tablets en smartphones beschikbaar is, die uw werknemers dezelfde functionaliteiten biedt.

De app voor IOS kan in de Apple App Store gedownload worden en de app voor Android kan in de Google Play Store gedownload worden. De app kan gevonden worden door in de zoekfunctie ‘nmbrs ess’ in te geven. Beide apps zijn gratis beschikbaar.

Na het downloaden van de app dient er eenmalig een gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd te worden. Hierna kan er een pincode ingevoerd worden waarmee in het vervolg ingelogd kan worden. Bij het eenmalig invoeren van uw gebruikersgegevens kan er om een domein gevraagd worden.

Hier kunt u practical-salaris.nmbrs.nl invullen.

Manager login

Als manager kunt u alleen de gegevens zien van medewerkers waar hij of zij daadwerkelijk manager van is. U kunt daarnaast medewerkers verschillende rechten geven voor het inzien functionaliteiten. Met de manager login zijn verlofaanvragen en bezettingen op een afdeling per dag in te zien.

Video manager login

Medewerkerlogin

Nmbrs biedt twee verschillende manieren om in te loggen aan, de payslip viewer en de medewerkerlogin. De payslip viewer wordt gebruikt om salarisstroken online in te zien. De medewerkerlogin biedt meer functionaliteiten zoals persoonsgegevens inzien, tijdsregistratie en verlof inzien & aanvragen. De functionaliteiten waarvan een medewerker gebruikt kan maken worden verleend door de manager/debiteur.

Video medewerker login

Bijlagen en opmerkingen in de interactieve loonstrook bij de werknemer mogelijk

Vanaf nu is het mogelijk om opmerkingen of bijlagen in de “interactieve”  loonstrook van uw werknemer te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een specificatie van een ingehouden boete of de declaratie van een onkostenvergoeding digitaal verstrekken aan uw werknemer. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld bij een bonus via een opmerking te vermelden dat de bonus een bepaald project betreft.

Mutatieformulieren voor de werknemers

Laat uw werknemers zelf persoonlijke wijzigingen doorvoeren in de salarisadministratie.
Binnen Nmbrs is het mogelijk om werknemers zelf de basisgegevens zoals het adres, bankrekeningnummer, functie of werkrooster in de salarisadministratie te laten wijzigen.
Afhankelijk van de rechten die uw werknemer binnen zijn persoonlijke omgeving heeft kan deze nu zelf een aantal mutaties invoeren. Uiteraard krijgt u hiervan eerst een bericht ter goedkeuring alvorens deze wijzigingen definitief in de salarisadministratie opgenomen worden.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Q & A over de inlog procedure via de website:

Q: Ik ben mijn mail kwijt en weet niet welke URL ik moet gebruiken om op de inlogpagina te komen?
A: https://practical-salaris.nmbrs.nl

Q: Welke inlog moet ik gebruiken?
A: Uw eigen e-mailadres zoals vermeld in de mail inzake uw inloggevens die u van Nmbrs hebt ontvangen.

Q: Wat is mijn wachtwoord?
A: Zoals vermeld in de mail over uw inloggevens die u van nmbrs hebt ontvangen. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u via de knop wachtwoord vergeten een nieuw wachtwoord via de mail ontvangen.

Q: Als ik inlog krijg ik een melding dat mijn IP adres niet bekend is?
A: Bij de eerste inlog ontvangt u een e-mail om uw IP adres te bevestigen om ongeoorloofd gebruik tegen te gaan.

Q: Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
A: Via de knop acties of via uw gebruikers profiel (rechts boven in het scherm).

Q: Hoe kan ik mijn salarisstrook bekijken?
A: Via het dashlet salarisstrook per periode of onder acties via laatste loonstrook bekijken.

Q: Hoe vraag ik verlof aan?
A: Via de knop acties of via de dashlet verlof aanvraag. Hier kunt u ook het saldo van uw verlof volgen.

Q: Hoe verander ik mijn persoonlijke gegevens?
A: Onder documenten is een blanco loonbelasting verklaring opgenomen die ingevuld dient te worden en aan de werkgever dient te worden overhandigd. Deze zal zorgdragen voor aanpassing van uw gegevens.

Q: Kan ik zelf gegevens aanpassen?
A: U kunt de gegevens van uw kinderen en/of partner wijzigen of toevoegen. Geef deze gegevens ook door aan uw werkgever.

Q & A over de inlog procedure via App:

Q: Waar kan ik de Nmbrs ESS app downloaden?
A: In de Apple App Store of Google Play Store.

Q: Ik zie op mijn telefoon geen PDF bestand van mijn salarisstrook/ kan de PDF niet openen
A: Werkt soms nog niet optimaal, via de Nmbrs portal wel als pdf te downloaden.

Salarisadministratie tarief berekenen

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?