Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?


Meer over salarisadministratie

Klanten stellen ons vaak de vraag: de salarisadministratie uitbesteden of zelf doen? Ook is de salarisadministratie verplicht en wat komt daar nu eigenlijk bij kijken? Als ondernemer ben je verplicht om een loonadministratie bij te houden. Dit kun je als ondernemer zelf doen of uitbesteden aan een van onze specialisten. Voor de salarisadministratie uitbesteden of zelf doen heb je een softwareprogramma nodig om de administratie voor jouw onderneming in te richten.

De salarisadministratie zelf doen

De salarisadministratie zelf doen kent verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen van de salarisadministratie zelf doen

 • De kosten zijn lager omdat je min of meer alles zelf doet
 • Je kunt je eigen planning maken en bent dus niet afhankelijk van een accountant of salarisspecialist

Nadelen van de salarisadministratie zelf doen

 • Tijd is geld en die tijd ben je kwijt aan iets waar misschien niet jouw kracht zit.
 • De wetgeving verandert continu en het is belangrijk te weten waar voordeel te behalen is en waar je op moet letten.
 • Wanneer je meer personeel in dienst hebt speelt de wetgeving voor bijvoorbeeld cao’s een belangrijke rol. Je moet dat bijhouden om vervelende situaties tussen je medewerkers te voorkomen.

De salarisadministratie uitbesteden

Overweeg je om de salarisadministratie uit te besteden? We vertellen je graag de voordelen en nadelen.

Waarom de salarisadministratie uitbesteden?

 • Tijd is een component die je als het ware bespaard omdat veel voor je gedaan wordt en jij als ondernemer je kunt focussen op datgene wat je energie geeft en waar je goed in bent.
 • Doordat het kantoor waar je de salarisadministratie uitbesteed meerdere klanten heeft is deze in staat om de kosten relatie laag te houden.
 • Er is structuur omdat het kantoor volgens een planning werkt om alle informatie op tijd aan te leveren bij de belastingdienst.

De nadelen van de salarisadministratie uitbesteden

 • Je bouwt zelf veel minder kennis op dan bij ‘zelf doen’.
 • Je bent afhankelijk anderen en de kwaliteit van hun werk.

Salarisadministratie uitbesteden aan Practical Accounting

We helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en laten je graag zien welke voordelen er nog meer zijn wanneer je de salarisadministratie bij ons uitbesteed. Ook kunnen we eenvoudig laten zien wat de kosten zijn om de DGA of meerdere medewerkers te verlonen.

Wanneer je ervoor kiest om de salarisadministratie door ons kantoor te laten verzorgen zijn er een beperkt aantal stappen die maandelijks moeten worden uitgevoerd namelijk:

 • Elke maand de mogelijke mutaties doorgeven aan onze medewerkers. Zijn er medewerkers met verlof gegaan, hebben ze een loonsverhoging ontvangen of hebben ze de onderneming verlaten. Dit kan digitaal via een formulier of gewoon via e-mail.
 • Onze medewerkers zullen deze mutaties controleren en verwerken. Daarna wordt op een vast moment de salarisrun gedraaid in combinatie met de loonaangifte die vervolgens wordt verstuurd naar de Belastingdienst.
 • Je ontvangt van ons vervolgens een melding dat de salarisstroken klaar staan en dat je de salarissen kunt betalen via SEPA, iDeal of direct.
 • Elke medewerker ontvangt een eigen app waarin de medewerkers zelf hun gegevens kunnen inzien en eventueel kunnen downloaden.
 • Indien gewenst kunnen we eventueel ook de verlof registratie bijhouden en zorgen dat ook de medewerkers hun declaraties in kunnen dienen die jij als ondernemer vervolgens weer kan accorderen en in dezelfde betaling van de salarissen kunt meenemen.

Dus, de salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?

 • Je salarisadministratie uitbesteden bespaart je veel tijd en je hebt een aanspreekpunt voor al jouw vragen;
 • Zelf doen kan goedkoper zijn dan laten doen, maar pas op voor de verborgen kosten;
 • Bij uitbesteden hoef je je niet te verdiepen in de complexe wet- en regelgeving;
  Zelf doen kost veel tijd (en dus geld);
 • Kennis is key, niemand wil de Fiscus of het UWV met nabetalingen en boetes zien langskomen.

Meer weten over de salarisadministratie uitbesteden of zelf doen? Ons kantoor helpt je graag. Wij beschikken over de nieuwste softwareapplicaties en onze medewerkers denken graag met je mee. We betrekken hierbij alle gebruikers, zodat je een optimale HR dienstverlening wordt geboden met een minimale inspanning vanuit jou als ondernemer. Gebruik je meerdere systemen? Ook dat is geen probleem want door de open API kunnen we eenvoudig koppelen aan bestaande en nieuwe applicaties. De kosten voor de salarisadministratie uitbesteden, beginnen bij 15 euro per loonstrook. Wanneer er meer loonstroken bij komen zal dat bedrag lager worden.

Meer weten over salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?