Zorgadministratie: wat komt daar allemaal bij kijken?


Op zoek naar een boekhouder die bekend is met de administratie in de zorg? Wanneer je de boekhouding bij Practical uitbesteedt heb je altijd en overal inzicht in je onderneming door actuele gegevens. Waar je informatie voorheen haalde uit fysieke documentatie, gebeurt dit tegenwoordig online. Met behulp van de nieuwste technologieën is het mogelijk om te sturen op actuele informatie. Dat maakt de administratie in de zorg een stuk efficiënter.

Wat is zorgadministratie?

Zorgadministratie is alle administratie die komt kijken bij zorgverlening door bijvoorbeeld een zorgverlener, praktijk of instelling. Het is belangrijk dat de zorgadministratie op orde is en blijft, omdat een zorgverzekeraar alleen kan vergoeden wanneer registratie en declareren op de juiste manier gedaan wordt.

Administratie in de zorg

Het is erg belangrijk om de administratie in de zorg als medisch specialist op orde te hebben. Dan weet je niet alleen hoe je ervoor staat maar ook of je bijvoorbeeld nieuwe plannen kunt financieren. Wij adviseren je hier ook graag over. Heb je bijvoorbeeld vragen over het verkrijgen van financieringen of heb je algemeen financieel advies nodig? Dan staan wij voor je klaar.

Wij doen namelijk meer dan alleen boekhouding en administratie voor de horeca; wij zijn er ook voor juridisch en fiscaal advies. De wet- en regelgeving omtrent zorgadministratie veranderen regelmatig. Onze specialisten zijn hier van op de hoogte, zodat je je daar niet zelf in hoeft te verdiepen. Wij zijn je persoonlijke sparringpartner en zijn altijd bereikbaar en dus ook in het weekend. Als wij kansen zien of als er nieuwe wet- en regelgevingen zijn die mogelijk van invloed kunnen zijn binnen de sector, nemen we daar proactief contact met je over op. Zo ben je altijd op de hoogte en kun je alles uit je onderneming halen.

De administratie in handen van onze professionals

Het ondersteunen van een medisch specialist vraagt om specifieke kennis van de branche. Onze maatwerkoplossingen zorgen ervoor dat jij als medisch specialist dagelijks niet meer bezig hoeft te zijn met je administratie. Doordat we informatie kunnen koppelen naar één platform heb je dagelijks het overzicht wat je nodig hebt en word de informatie door onze medewerkers op dag basis bijgewerkt.

Met onze boekhouding software hoeft je zelf niet te boeken en wordt alle informatie overzichtelijk gepresenteerd in je zorg boekhouding. Met real time inzicht kun je sturen op feiten en kun je de focus leggen op jouw onderneming. Naast het ontzorgen van de boekhouding, verzorgen wij ook fiscaal advies. Zodra er iets verandert in de wet- en regelgeving zijn onze specialisten daar als eerste van op de hoogte en jij als ondernemer dus ook. Ook voorzien wij je graag van financieel en ondernemersadvies. Doordat wij ons hier mee bezighouden, laten wij samen met jou de onderneming groeien. En kun jij je focussen op andere belangrijke zaken van het ondernemen.

Integratie declaratiesoftware met administratie

Wij koppelen jouw declaratiesoftware direct aan je financiële administratie.
Voortaan heb jij je de openstaande declaraties realtime inzichtelijk en hoef je gegevens maar één keer in te voeren. Dit scheelt je een hoop tijd en kosten.

Salarisadministratie uitbesteden zorg

Ook de salarisadministratie uitbesteden in de zorg is mogelijk bij Practical. Salarisadministratie in de zorg wordt vaak gezien als een complexe bezigheid. In weinig sectoren wordt zoveel flexibel gewerkt als in de horeca. In de horeca zijn dan ook veel parttimers en oproepkrachten, die allemaal naar aantal gewerkte uren worden uitbetaald. Het is dan vaak lastig en complex om dit zelf allemaal bij te houden, daarom verzorgen wij ook de salarisadministratie. We adviseren graag over werkkostenregeling (WKR) en de beloning van medewerkers.

Als kantoor kunnen we een totaaloplossing aanbieden als accountant voor de medisch specialisten die niet alleen je administratie kan bijhouden, maar ook kan voorzien van fiscaal en juridisch advies en ook zorg kan dragen voor de salarisadministratie. Tenslotte maken we ook de jaarrekening voor je op en controleren we deze. Ben je controleplichtig? Dan kun je bij ons ook terecht voor de financial audit en controlling. Zo heb je één aanspreekpunt voor alle financiële zaken.

Meer weten over de zorg
administratie?