Ervaringen met Yuki boekhouding


Bekijk alle voordelen van Practical

Als kantoor werken we al meer dan 10 jaar met het softwarepakket Yuki. Niet voor niets zijn we al een aantal keren genomineerd voor verschillende Yuki awards. Yuki is een online boekhoudsoftware met ontzettend veel mogelijkheden waarmee we op maat advies geven aan onze klanten. Met de software heb je niet alleen dagelijks inzicht, maar kun je ook factureren en word de BTW-aangifte na onze controle automatisch voor je gemaakt. Omdat je dagelijks inzicht hebt, kun je sturen op feiten in plaats van aannames. We zijn niet voor niets zo te spreken over Yuki en hebben dan ook veel ervaring in het gebruik ervan. Een enkele keer komt het voor dat ondernemers naar ons toe komen en vertellen van de slechte ervaringen die ze hebben met Yuki. Wanneer we doorvragen heeft dat vaak verschillende oorzaken.

Haal alles uit Yuki voor een positieve ervaring!

We zien dat Partner kantoren die Yuki gebruiken vaak niet het volledige portaal ter beschikking stellen aan hun klanten. Dat is niet alleen jammer maar zorgt er ook voor dat je als ondernemer ook niet de gewenste transparantie hebt die wij als kantoor essentieel vinden in onze samenwerking. Partners doen dit om kosten te besparen of de marge te verhogen. Voor slechts € 5 per maand extra heb je dat inzicht wél. Ook zien we vaak dat er bezuinigd wordt op bijvoorbeeld een bankkoppeling waardoor er niet alleen handmatig zaken ingeladen moeten worden, maar waardoor er ook een gebrek aan inzicht ontstaat. Ook dat is op te lossen, maar u moet alleen wél even weten hoe. En dan wordt uw ervaring met Yuki ineens een stuk positiever! Want hoe mooi is het als je in Yuki kunt zien welke facturen al zijn betaald en welke nog een automatische herinnering moeten krijgen en je direct kunt zien wat je resultaat is?

Ruime ervaringen met Yuki die telt!

Practical Accounting heeft in de afgelopen 10 jaar meerdere bedrijven geholpen bij het instellen en gebruiken van Yuki. Elke keer weer kijken we hoe processen beter kunnen en sluiten we verschillende systemen op elkaar aan om op die manier sneller inzicht te krijgen. We zijn erop gericht om alle informatie op 1 plek te krijgen en te houden Zo werken we bijvoorbeeld met vaste programmeurs om dat wat niet te koppelen is met Yuki toch op een andere manier te verwerken en daarmee de ondernemer te ontlasten. Wij hebben als doel om hierin tot het uiterste te gaan zodat je de onderneming dagelijks kunt monitoren. Wil je ook gebruik maken van onze ervaring en expertise? Plan een gratis afspraak in met onze Yuki specialist.

Cijfers vergelijken in Yuki boekhoudsoftware

Niet alleen de transparantie is fijn, maar ook het gebruiksgemak en het overzicht dat Yuki biedt. Als er een aantal jaar aan data zijn verwerkt heb je altijd vergelijkende cijfers en kun je met een paar klikken tot het brondocument kijken wat het verschil is in vergelijking met voorgaande jaren. Waarom heb je meer omzet gemaakt of waarom juist meer kosten? Deze data is eenvoudig uit Yuki te halen. En omdat het software pakket is geschreven door ondernemers voor ondernemers hoef je geen boekhouder te zijn om deze overzichten eruit te halen. Waarom nog een jaarrekening als je op de dag zelf weet hoe je ervoor staat?

Wil jij ook een goede ervaring met Yuki?

Wil je jouw boekhouding ook eenvoudig en online regelen met Yuki? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de overstap soepel verloopt. Zo kun jij snel gaan genieten van alle voordelen van Yuki.

"Yuki, het alles in een online platform voor jouw boekhouding"


Demo aanvragen

Geef Yuki een nieuwe kans

We zien steeds meer ondernemers die ervaring hebben met de online boekhoudsoftware van Yuki. Toch zijn niet alle gebruikers tevreden. Elke keer verbazen we ons waarom dat zo is, want Yuki – de software waar een groot deel van de dienstverlening van Practical Accounting op gebaseerd is – biedt enorm veel gebruiksgemak, overzicht en inzicht. We beseffen dat de software van Yuki wél goed ingericht moet zijn en dat je als gebruiker goed moet weten hoe de software gebruikt moet worden. Daar lijkt het vaak mis te gaan. We zetten de bezwaren die we vaak van ondernemers horen, voor je op een rijtje. En natuurlijk zetten we daar meteen onze oplossing tegenover.

  • Ik mis een aanvullende opties zoals een uren-schrijf-module. Die is in Yuki gewoon aanwezig en kan je ondersteunen hierin. Dit is makkelijk bij te houden en mocht complexere software nodig zijn zoals bijvoorbeeld Simplicate dan kunnen we dit altijd koppelen zodat je je eigen software kunt blijven gebruiken!
  • Dat beloofde doorlopende inzicht in mijn financiën zie ik niet terug. Vaak zien we dat Partner kantoren niet de volledige versie van Yuki aanbieden aan hun klanten. Vaak zijn ze bang dat de klant te veel informatie ziet. Wij vinden dat zonde, want juist met elkaar komt je tot betere inzichten! Wij vinden het gebruik van een compacte omgeving misplaatste zuinigheid, want de uitgebreide versie kost maar vijf euro per maand meer en biedt heel veel extra’s.
  • Ik moet mijn crediteurenbetalingen met de hand invoeren bij de bank. Waarom? Alle bankmutaties worden dagelijks voor je verwerkt en gekoppeld aan de openstaande facturen. Met één druk op de knop betaal je meerdere facturen, zonder een letter over te hoeven typen. Hiervoor heb je wel de Yuki Betaalmodule nodig die wij graag voor je aan inregelen.
  • Ik moet alsnog factureren met Word en Excel of een ander facturatiepakket. Wist je dat dit ook via Yuki mogelijk is? En in combinatie met een goede bankkoppeling kun je ook automatisch herinneringen sturen als een factuur (nog) niet is betaald. We laten je dat graag zien en leggen je dan ook meteen uit hoe je dat proces ook verder kunt automatiseren.
  • De openstaande posten debiteuren in Yuki kloppen niet. We zien dat ook veel partner kantoren de bankkoppeling niet aanzetten. Scheelt dagelijkse verwerking en dan hoeven ze niet elke dag alles bij te houden. Bij ons is dit een harde eis dat we die inzichten juist nodig hebben. Wij kunnen dit instellen en vervolgens heb je doorlopend inzicht in de uitstaande vorderingen en kun je ook gebruik gaan maken van automatisch debiteurenbeheer.

Haal meer en betere informatie uit Yuki

Niet voor niets werken we al meer dan 10 jaar samen met yuki en zitten de meeste klanten op deze software. Door de software goed in te stellen en deze vervolgens goed te gebruiken, kun je alles uit Yuki halen wat erin zit en wordt inzicht in uw administratie leuker en inzichtelijker. We helpen graag op weg om dat inzicht te creëren uit jouw cijfers. In samenspraak met jou en je huidige accountant regelen we de overstap tot in detail. Daarna gaan we onderzoeken welke ‘reparatieslag’ er nodig is in je administratie. We lossen de problemen op en leggen uit hoe je Yuki het beste kunt gebruiken zodat je administratie altijd up-to-date is en je 24/7 inzicht hebt.

Nieuwe kennismaking met Yuki boekhouding

Samen met onze relatiemanagers is het een kwestie van gebruiken en ontdekken hoe prettig Yuki eigenlijk is. We hebben al diverse ondernemers geholpen bij hun hernieuwde kennismaking met online boekhouden en zij willen nu niet anders meer! Geef je ons een kans om te kijken hoe we dat voor jouw onderneming kunnen doen? Neem dan contact met ons op en we laten je graag zien hoe online boekhouden wél eenvoudig en inzichtelijk wordt. Kun je niet wachten, maar wil je direct een afspraak? Graag! Plan hier direct je afspraak met onze specialist.

Wat zijn meest genoemde nadelen Yuki?

De nadelen van Yuki die het meest worden genoemd zijn bijvoorbeeld dat klanten niet het beloofde inzicht krijgen in hun financiën. Elke keer vragen we onszelf af wat daar de reden dan van zou kunnen zijn, maar als we vervolgens de gegevens bekijken blijkt vaak dat de vorige boekhoudpartner het Compact-pakket heeft verkocht. Daarin is het inzicht inderdaad minimaal en dat kan als een nadeel van Yuki worden ervaren. Voor maar vijf euro per maand heb je een uitgebreide versie en profiteer je van heel veel extra’s! Wil je ookk een review op je boekhouding van onze specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Betalen via Yuki

Van sommige ondernemers horen we dat ze het een nadeel van Yuki vinden dat ze er niet mee kunnen betalen. Gelukkig biedt Yuki hiervoor een oplossing, want betalen met Yuki is gewoon mogelijk en heel gemakkelijk. Wanneer de bankkoppeling goed is ingesteld is het slechts een kwestie van één druk op de knop. Maar ook hier geldt weer dat de bankmodule wel geactiveerd moet zijn. En daar schort het vaak aan. Wil je weten hoe je de bankmodule kunt inschakelen? Plan een vrijblijvende afspraak in.

Nadelen van Yuki opheffen

De bezwaren om niet met Yuki te werken kunnen dus in veel gevallen worden ondervangen door net even wat meer functionaliteiten aan te zetten en de juiste instellingen te activeren. Daarom bieden wij ondernemers de kans om opnieuw kennis te maken met Yuki. Bekijk onze tarieven of neem contact met ons op en in samenspraak met je vorige accountant regelen we de overstap en zorgen we dat alles goed wordt ingesteld in Yuki. Zo kun je eindelijk gaan genieten van alle voordelen van Yuki en wordt online boekhouden niet alleen makkelijker, maar zorgen we ook voor de inzichten die je nodig hebt om te kunnen sturen op feiten in plaats van aannames.