Salarisadministratie

Nmbrs App

Laat uw werknemers altijd en overal inzicht hebben. Alle relevante informatie zijn direct en video wordt het gebruik van de app stap voor stap uitgelegd. Overal zichtbaar. Hierdoor is het ook makkelijk om informatie te delen.

YouTube video

 

Wanneer je voor het eerst in de app komt stel je de gewenste taal in. Jouw inloggegevens heb je via de e-mail ontvangen. Je kan vervolgens een pincode aanmaken. Als je ingelogd bent kom je op het startscherm. Hier staan al jouw recente activiteiten. Denk hierbij aan je laatste loonstrook en je verlof aanvragen.

 

 

Bij persoonlijk kan je jouw persoonlijke gegevens inzien. Bij declaraties heb je snel overzicht van je ingediende declaraties en kan je ook snel een nieuwe declaratie aanmaken. Bij de declaratie kan je meteen een foto van een rekening bijvoegen.

Onder loonstroken vind je al je loonstroken per jaar en per maand. Dit doe je door simpelweg naar links en rechts te swipen. Je kunt via Nmbrs direct al je loonstroken in pdf downloaden.

Bij verlof zie je de verloftype die bij jouw van toepassing zijn. Hier kan je een nieuwe verlofaanvraag indienen. Het aantal uren wordt dan automatisch berekend. Deze kun je naderhand nog aanpassen. Via het menu heb je ook altijd inzicht in het verlof van je collega´s. Ook verjaardagen worden niet meer vergeten door Nmbrs.

Onder tijdsregistratie vind je een overzicht van de reeds ingediende tijdsregistraties. Deze kun je per maand bekijken door naar links en rechts te swipen.

Bij RSS en links vind je actuele nieuwsberichten. Wil je uitloggen of je pincode wijzigen? Dan doe je dit bij instellingen

 

Wij laten je graag het gemak en het gebruik zien in onderstaande video:

YouTube video

 

Binnen Practical leveren we een passend antwoord op vragen zoals:

  • Wat zijn de (loon)kosten?
  • Welke verzekeringen heb ik nodig?
  • Wat gebeurt er als mijn personeel ziek is, moet ik doorbetalen en hoeveel?
  • Moet ik maandelijks een loonstrook verstrekken?
  • Hoe stel ik een arbeidsovereenkomst op en wat moet er allemaal in staan?
  • Welke documenten moet ik allemaal in mijn personeelsdossier hebben?
  • Welke bedragen dien ik maandelijks af te dragen aan de Belastingdienst?
  • Bieden we ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van uw gehele salarisadministratie en HR Management

 

Handleidingen voor Nmbrs gebruikers:

Binnen Practical maken we gebruik van NMBRS, een krachtige tool om er voor te zorgen dat werkgever en werknemers actueel inzicht hebben in hun salarisadministratie

Klik hier voor  de  handleiding voor werkgevers voor het gebruik van Nmbrs

Klik hier voor de uitleg van onze salarisstroken

De NMBRS App

U had al de mogelijkheid om uw werknemers (kosteloos) van een eigen login te voorzien voor de online portal. Met hierin de keuze om de werknemers alleen toegang tot de salarisspecificaties te geven of een meer uitgebreide login die ook geschikt is voor het inzien van documenten, verlofsaldo’s en het uitvoeren van verlofaanvragen. Wat u wellicht nog niet wist is dat er ook een App voor tablets en smartphones beschikbaar is, die uw werknemers dezelfde functionaliteiten biedt.

De App voor IOS kan in de Apple App Store gedownload worden en de App voor Android kan in de Google Play Store gedownload worden. De App kan gevonden worden door in de zoekfunctie ‘nmbrs ess’ in te geven. De beide App’s zijn gratis beschikbaar.

Na het downloaden van de App dient er eenmalig een gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd te worden. Hierna kan er een pincode ingevoerd worden waarmee in het vervolg ingelogd kan worden. Bij het eenmalig invoeren van uw gebruikersgegevens kan er om een domein gevraagd worden.

Hier kunt u practical-salaris.nmbrs.nl invullen.

 

Manager login

Als manager kunt u alleen de gegevens zien van medewerkers waar hij of zij daadwerkelijk manager van is. U kunt daarnaast medewerkers verschillende rechten geven voor het inzien functionaliteiten. Met de manager login zijn verlofaanvragen en bezettingen op een afdeling per dag in te zien.

Medewerkerlogin

Nmbrs biedt twee verschillende manieren om in te loggen aan, de payslip viewer en de medewerkerlogin. De payslip viewer wordt gebruikt om salarisstroken online in te zien. De medewerkerlogin biedt meer functionaliteiten zoals persoonsgegevens inzien, tijdsregistratie en verlof inzien & aanvragen. De functionaliteiten waarvan een medewerker gebruikt kan maken worden verleend door de manager/debiteur.

Bijlagen en opmerkingen in de interactieve loonstrook bij de werknemer mogelijk

Vanaf nu is het mogelijk om opmerkingen of bijlagen in de “interactieve”  loonstrook van uw werknemer te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een specificatie van een ingehouden boete of de declaratie van een onkostenvergoeding digitaal verstrekken aan uw werknemer. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld bij een bonus via een opmerking te vermelden dat de bonus een bepaald project betreft.

Mutatieformulieren voor de werknemers

Laat uw werknemers zelf persoonlijke wijzigingen doorvoeren in de salarisadministratie.
Binnen Nmbrs is het mogelijk om werknemers zelf de basisgegevens zoals het adres, bankrekeningnummer, functie of werkrooster in de salarisadministratie te laten wijzigen.
Afhankelijk van de rechten die uw werknemer binnen zijn persoonlijke omgeving heeft kan deze nu zelf een aantal mutaties invoeren. Uiteraard krijgt u hiervan eerst een bericht ter goedkeuring alvorens deze wijzigingen definitief in de salarisadministratie opgenomen worden.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Q & A over de inlog procedure via de website:

Q: Ik ben mijn mail kwijt en weet niet welke URL ik moet gebruiken om op de inlogpagina te komen?
A: https://practical-salaris.nmbrs.nl

Q: Welke inlog moet ik gebruiken?
A: Uw eigen e-mailadres zoals vermeld in de mail inzake uw inloggevens die u van Nmbrs hebt ontvangen.

Q: Wat is mijn wachtwoord?
A: Zoals vermeld in de mail over uw inloggevens die u van nmbrs hebt ontvangen. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u via de knop wachtwoord vergeten een nieuw wachtwoord via de mail ontvangen.

Q: Als ik inlog krijg ik een melding dat mijn IP adres niet bekend is?
A: Bij de eerste inlog ontvangt u een e-mail om uw IP adres te bevestigen om ongeoorloofd gebruik tegen te gaan.

Q: Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
A: Via de knop acties of via uw gebruikers profiel (rechts boven in het scherm).

Q: Hoe kan ik mijn salarisstrook bekijken?
A: Via het dashlet salarisstrook per periode of onder acties via laatste loonstrook bekijken.

Q: Hoe vraag ik verlof aan?
A: Via de knop acties of via de dashlet verlof aanvraag. Hier kunt u ook het saldo van uw verlof volgen.

Q: Hoe verander ik mijn persoonlijke gegevens?
A: Onder documenten is een blanco loonbelasting verklaring opgenomen die ingevuld dient te worden en aan de werkgever dient te worden overhandigd. Deze zal zorgdragen voor aanpassing van uw gegevens.

Q: Kan ik zelf gegevens aanpassen?
A: U kunt de gegevens van uw kinderen en/of partner wijzigen of toevoegen. Geef deze gegevens ook door aan uw werkgever.

Q & A over de inlog procedure via App:

Q: Waar kan ik de Nmbrs ESS app downloaden?
A: In de Apple App Store of Google Play Store.

Q: Ik zie op mijn telefoon geen PDF bestand van mijn salarisstrook/ kan de PDF niet openen
A: Werkt soms nog niet optimaal, via de Nmbrs portal wel als pdf te downloaden.

 

Heeft u een vraag? Laat het ons weten

Terug naar vorige pagina